9. Memorijal Mihajlo Kampoš, pešački deo

      Komentari su isključeni na 9. Memorijal Mihajlo Kampoš, pešački deo

Skromnije nego inače a opet sa puno ljubavi i entuzijazma po deveti put krajem novembra organizovali smo manifestaciju posvećenu sećanju na Mihajla Kampoša. Ove godine izostali su pozivi za učešće za učesnike iz drugih gradova, nije bilo kampanje preko društvenih mreža, nekako u tišini, skoro u ilegali spremili smo dve staze za pešačenje i jednu za trčanje prvenstveno za naše članove i prijatelje trkače i sugrađane koji prate naš rad.

Pozdravni govor pred polazak na stazu

Na prvom startu u 08.30 h okupilo se 40-ak zainteresovanih za pešačenje na stazi dugoj 23 km. Staza je bila markirana žutim trakama, vodič ispred udruženja bio je Ervin a čistači koji su ujedno i poskidali trake su bili dva Jožefa. Na ovoj stazi imali smo i goste iz inostranstva, naši prijatelji iz Budimpešte bračni par Plechl su i ove godine u svoj kalendar aktivnosti uvrstili našu akciju.

U isčekivanju starta

Nešto više njih krenulo je u 09.15 h na stazu dugu 14,5 km koja je ove godine obeležena narandžastim trakama i za koju je vodič bio Branko dok su čistači bili Dragan, Goran i Robert koji su ujedno i poskidali sve trake duž ove trase. Preko 70 učesnika pešačilo je ovom stazom u dobrom raspoloženju uživajući u jesenjem ambijentu Subotičke peščare.

Polazak na stazu dugu 14 km

U šumi Hrastovači kod odmorišta okupilo se 40-ak ljubitelja trail trčanja. Staza za trače bila je kružna, dužine 16 km, možda i najlepša i najdinamičnija staza do sada, bez ijednog metra asfalta, pravi peščarski trejl po šumama i peščanim dinama.

Učesnici trail trke pre starta
Najbrži na trail trci Dragan Rapić

Sveukupno oko 150 učesnika, reklo bi se potpuno u skladu sa očekivanjima. U ovim okolnostima sasvim zadovoljavajuće.

Pozdrav do sledeće prilike

Iskreno se nadamo da će nam sledeća godina doneti stabilniju situaciju oko uslova za organizovanje jedne ovakve manifestacije i da ćemo dostojno obeležiti jubilej, deseto izdanje Memorijala.

Rezultati trail trke objavljeni su u posebnoj objavi a ovde objavljujemo tabelu sa listom učesnika na sve pešačke ture.