Uz Tisu od Padeja do Sente

      Komentari su isključeni na Uz Tisu od Padeja do Sente

8. januar
Udruženje Poželi želju
Ravničarenje, Padej-Senta (nasipom uz Tisu)
učesnika 26
vodič Zoran V.

Nas 25 je jutarnjim vozom (polazak 6.50 h sa žel.stanice u Subotici) krenulo je put Padeja. Sat i po udobne vožnje, stigli smo u Padej koji nas je dočekao sa prvim pahuljama snega ove godine.

Posle zajedničkog fotkanja krenuli smo ulicama Padeja ka Tisi, usput smo prešli preko reke Zlatice koja se ulica u Tisu kod nekadašnje čarde a sada Doma ribolovaca.
Nastavljamo nasipom do asfaltnog puta koji nas vodi preko mosta na Tisi, tu nas čeka Laslo, naš prijatelj iz Ade. Sa njim zajedno nastavljamo do prodavnice u Adi gde se opskrbljujemo.

Izlazimo na nasip i kreće onaj deo današnjeg pešačenja koji i nema nešto posebno za pamćenje, nasip, nasip i samo nasip, povremeno se pojavljuju oznake Euro-velo 11 staze sa oznakama kilometraže, polako ali sigurno stižemo nadomak Sente.
Prikupljamo se i dogovaramo se kako i gde ćemo utrošiti vreme do polaska voza. Ulazimo u Sentu sada već praćeni sve jačim i obilnijim snegom. Osveženje i predah nalazimo u restoranu Bali preko puta željezničke stanice.

Sat i po vremena je brzo prošlo, izlazimo napolje da sačekamo voz. Senta je sva u belom, sneg je napadao i ulepšao nam kraj ove izazovne akcije.
Udobno putovanje u trajanju od 45 minuta do Subotice je brzo prošlo i eto nas kući.