Vinski maraton

      Komentari su isključeni na Vinski maraton

U subotu 18. septembra na Paliću je održan Vinski maraton u organizaciji udruženja „Vinski maraton“ iz Beograda. U sklopu manifestacije održana je Vinska trka uživanja duga 9 km na kojoj je učešće uzelo 500 učesnika, prvenstveno ljudi željnih zabave i dobrog raspoloženja ali naravno bilo je i onih pravih trkača koji su manifestaciju doživeli takmičarski. Voditelj na trci bio je čuveni inspektor Blaža, popularni muzičar koji je svojim duhovitim komentarima još više podgrejavao veselu atmosferu koja je u subotu vladala na Paliću.

Udruženje Poželi želju je i ove godine dalo doprinos u organizaciji trke. U petak su naši članovi Sanela, Sofija i Zoran od 17.30 do 21.30 h radili na prijavnom punktu, pakovali su se i izdavali startni paketi za one učesnike koji su već u petak došli na Palić.

U subotu već pre 8 sati Valerija i Janja su preuzele garderobu dok su Sanela, Tatjana i Zoran uz ekipu Vinskog maratona radili na prijavama učesnika i izdavanju startnih paketa, naravno gužva je bila mnogo veća nego u petak, interesovanje za trku premašilo je limitirani broj od 500 učesnika ali je nekako nađeno rešenje koje je zadovoljilo sve učesnike a i organizatore manifestacije.

Staza Vinske trke uživanja bila je duga nešto preko 9 km i imala je šest okrepnih tačaka, svaka okrepna tačka je u stvari štand jedne od šest vinarija koje su pomogle organizaciju trke. Na tih šest punktova pomoć su pružile naše članice Natalija, Ljiljana i Silvana na okrepnoj tački vinarije Verkat na Muškom štandu, Iboja, Nena i Tamara su bile na peščanoj plaži gde je štand imala vinarija Chichateau, na Vikend naselju su dežurale Lela i Silvija na štandu vinarije Rubin, Biljana i Olivera su bile u Vinariji Zvonko Bogdan, na obali Omladinskog jezera kraj štanda Vinarije Tonković bile su Ognjenka i Aleksandra dok je poslednju, šestu okrepnu tačku sa štandom vinarije Tošići držala vesela trojka u sastavu Mila, Jelena i Dragica.

Sve važne raskrsnice i skretanja na stazi pokrivalo je 20 članova udruženja, Ištvan, Sofija i Jelena deo oko Muškog štanda, Jožef, Piroška i Lacika deo oko peščane plaže, Krsto i Dejan deonicu puta na Vikend naselju, Veronka, Jožef i Erika prostor oko Vinarije Zvonko Bogdan, Dejan, Nataša, Boris i Jugoslav deo staze oko Omladinskog jezera, Nikola, Zoran, Atila, Milijana i Slavica završni deo trase od bioskopa Abazija kroz Veliki park do cilja.

Nakon starta trke Zoran, Nataša, Biljana, Tatjana i Slađana su preuzeli poslove oko merenje vremena i evidencije učesnika koji pređu ciljnu liniju. Merenje vremena vršeno je preko aplikacije „runtrace“. Manji problem koji se posebno izražen u drugom delu trke kod učesnika koji su trku doživeli kao zabavu je što nekolicina nije imala vidno istaknut startni broj pa je izostao unos u listu učesnika koji su uspešno savladali stazu.

Pomoć u organizaciji pružili su i biciklisti članovi FB grupe Rekreacija biciklom Subotica Zoran, Atila, Josip, Srđan i Endre kao i Nikola koji je obavio zadatak pre starta.

Rezultati su na sajtu RUNTRACE