Kroz Radanovačku šumu

      Komentari su isključeni na Kroz Radanovačku šumu

Nedelja 7. februar, pešačenje okolinom grada, odabrao sam Radanovačku šumu kao mesto gde ćemo kroz jedno lagano pešačenje upoznati neke delove šume kroz koje smo retko ili nikako prolazili.
Nekoliko dan pre akcije kontaktirao me Slavko iz Sombora u nameri da sa svojom grupom pešači kroz peščaru, termin naše akcije mu je bio idealan pa je najavio svoj dolazak.
Isto tako Monika sa RTV Pannon je želela da snimi prilog o pešačenju zimi pa joj je naša akcija bila dobar povod da se sa svojim kolegom pojavi na zbornom mestu, autobuskoj okretnici na Radanovcu.

Već po dolasku na zborno mesto znao sam da će odziv za današnju akciju biti veliki, somborski planinari su imali mali peh, pukla im je guma na minibusu pa su malo kasnili, Monika je stigla na vreme, imali smo taman vremena pre polaska na stazu da odradimo intervju a ostatak snimaka nastao je u prvim kilometrima pešačenja.

Najpre sam poveo kolonu u jedan krug južnim delom šume nadajući se da ćemo se u povratku sresti sa Somborcima i zajedno nastaviti zacrtanom rutom. Tako se i desilo, Jožika je izbrojao učesnike, tačno 131 učesnik danas pešačio je stazom kroz Radanovačku šumu.

Obećanje da će veći deo staze biti potpuno nov za gotovo sve učesnike sam ispunio, u pojedinim delovima sam i sam imao manjih poteškoća da pronađem pravi i željeni put jer su nekada dobro prohodni putevi sada većim delom zašikareni posle seče. Srećom nailazili smo i na neke nove momente, nove puteljke koji su bili dobra zamena za one sada nepostojeće puteve i staze.

Posle 13 km ponovo smo se našli na autobuskoj okretnici na Radanovcu, Somborci su otišli još malo do Palića a mi ostali svojim kućama puni lepih utisaka.

Trek je snimljen telefonom, aplikacijom ViewRanger pa je moguće da nisu svi podaci validni (visinska razlika npr.)