Pešačenje Biljinim stazama

      Komentari su isključeni na Pešačenje Biljinim stazama

27. april 2019. 
Udruženje Poželi želju 
Pešačenje okolinom grada 

Bilja nas je povela na pešačenje od okretnice dvojke na Srpskom šoru. Kišovito subotnje prepodne, uskršnji praznici, gotovo ništa joj nije išlo u prilog ali ipak nas 23 se okupilo u kabanicama, sa kišobranima ili samo sa optimizmom da će kiša prestati. U toku akcije pridružio nam se i zamenik predsednika pa smo brojno stanje povećali za jedan i tako dostigli cifru od 24 kao i prošle subote. 

Od okretnice idemo na kratko širokim prognom pa udesno stazicama ka starom majdanu peska, već tu mi je bilo jasno da će mi noge biti mokre jer sam krneuo u letnjim cipelama. Bilja nas je vodala po običaju tamo-vamo, prva pauza je bila kod nekih kuća, najpre nisam imamo pojma gde smo, imao sam i manjih problema pa sam hitno morao u šumu, tek kada sam došao sebi shvatio sam gde smo. Malo špartanja kroz vikend naselje tik uz granicu pa kroz šumicu pa opet poznatim stazama ka Majdanu. 

Nismo bili jedini na izletištu, bilo je i ribolovaca i optimista većih od nas koji su se spremali za piknik. Pauza, delim nove članske kartice koje su tek stigle iz štamparije, pravimo zajedničku fotografiju i ponovo se prepuštamo Biljinoj inspiraciji. Staza divljih svinja, ili već nekih divljači, kud li nađe ovo, zapitali smo se neki na začelju kolone. Ajd što je staza nova, zanimljiva, nego je i tempo pojačala, jedva je sustigosmo na kilometar pre cilja. Dobro je to, znači vraća nam se Bilja u formu. 

Akciju smo završili tamo gde smo je i započeli, na okretnici dvojke, manje više smo se svi automobilima vratili do grada i na taj način završili ovu današnju akciju.

[lfh-gpx src=https://pozelizelju.org.rs/wp-content/uploads/2019/04/27.04.2019.-Pesacenje-okolinom-grada.gpx title=“pesacenje-okolinom“ color=orange width=3 ]An exceptionnal trail trough ….[/lfh-gpx]