Pešačenje četvrtkom

      Komentari su isključeni na Pešačenje četvrtkom

Naziv akcije: Pešačenje četvrtkom
Lokacija: PIO Subotička peščara
Datum: 2021. 02. 04.
Broj učesnika 12

Od kuća smo ispraćeni kišom koja je jenjavala, a kada smo stigli na startnu poziciju, pred samoposlugu kod MZ Makova sedmica, oblaci su se već pocepali i najavili pojavu sunca. Krenuli smo u 7.30 časova makadamom ulice Ane Frank ka starom strelištu, gde smo zašli pod jutarnjim suncem u šumski deo Subotičke peščare. Nismo prevalili ni 3. km, kad je usledila kontrola. Naime naš gazda Zoran, na biciklu izronio je odnekud, kako bi nas pozdravio, ali je ubrzo i nestao. Ubuduće budite oprezni i pri otvaranju konzervi, jer bi mogao iskočiti …

Po izlasku iz šumovitog dela na ravan stepski predeo, dočekao nas je jači malo neprijatan vetar, ali smo mu se brzo prilagodili. Neki sulkaš koji je trenirao iznenadio nas je svojom pojavom. No danas smo bili i pod prismotrom mađarskog helikoptera koji je nadzirao granicu, ali smo bez problema stigli na jezero Tresetište, gde pravimo drugu, nešto dužu pauzu. Nastavili smo stepskim krajolikom pored stare škole i dalje izloženi neprijatnom vetru. Kada smo se ponovo dograbili nešto ređeg šumskog dela ipak je bilo prijatnije.

Sledeću kraću pauzu smo imali na kontrolnoj tački MMK, koji je držala Piroška i Slavica, gde se već pomalo osećao umor, pa je bio neophodan opuštajući odmor. Nastavili smo ka markiranoj stazi kroz Su-peščaru u koju smo se uključili i nastavili ka starom strelištu i makadamu ulice Ane Frank.Akciju smo završili nakon 4,5 šasova pešačenja i prevaljenih cca 17. km, tamo gde smo i startovali, neposredno pred polazak autobusa gradske linije br. 3.

Kako nam je bilo, zaključite iz priloženih fotki, ako zaključite da bi mogli sa nama, naše udruženje ljubitelja prirode “ Poželi želju … “ rado će vas povesti u akciji “ Pešačenje četvrtkom “ stazama PIO Subotička peščara.