Markiranje EPP E-7

      Komentari su isključeni na Markiranje EPP E-7

Dana 23. juna 2018. godine izvršili smo pregled markirane staze, deonice Evropskog pešačkog puta E-7 od centra Palića do graničnog prelaza Bački Vinogradi. Markiranje staze započeto je u jesen 2017. godine, preostalo je samo da se postave stubovi sa putokaznim tablama.

Zahvaljujući razumevanju i pomoći JP Palić Ludaš za subotu 23. jun smo imali obezbeđenu pomoć u vidu prevoza stubova do lokacija gde će se isti ukopati u zemlju. Sa nama je bio čuvar prirode Saša Vujić a tročlani tim činili su Vukmanov Zoran, Vukmanov Dejan i Žmaher Aleksandar.

Stubovi su postavljeni na Paliću, raskrsnica kod pijace, kod nadvožnjaka u Hajdukovu su postavljena dva stuba, kod raskrsnice u blizni železničke stanice u Hajdukovu jedan stub, u ulici koja vodi do vinarije Tonković jedan stub, jedan u Bačkim Vinogradima gde se ukršta asfaltni i neasfaltni put a dva stuba su postavljena u neposrednoj blizini državne granice, jedan na račvanju puteva u njivama, a drugi u blizini asfaltnog puta koji vodi iz naselja ka graničnom prelazu. Na svim stubovima su putokazne table kao i oznake EPP E-7.

U isto vreme petočlana ekipa je vršila kontrolu markacija i popravku istih. Ekipu su činili Horvat Jožef, Turzai Jožef, Sokolović Ivan, Pardić Tatjana i Novaković Branimir. Podeljeni u dve grupe prepešalili su i popravili markacije na pomenutoj trasi od centra Palića do samog graničnog prelazak Bački Vinogradi.

Staza je sada potpuno prohodna, obeležena u skladu sa propisima koje je propisao PSS i njome se mogu kretati svi ljubitelji prirode. Sa mađarske strane je staza takođe obeležena sve do naselja Ašothalom.