Carska bara

      Komentari su isključeni na Carska bara

4. kolo Vojvođanske treking lige
Carska bara
organizator KP Zrenjanin, Zrenjanin
broj učesnika 155
Udruženje Poželi želju predstavljali: Matatić Adrijan, mala staza 15 km, Vukmanov Zoran, srednja staza 20 km i Milenković Željko, velika staza 30 km.

Jutro pomalo oblačno, ipak Carska bara je to, ako nema bar 30 u hladu onda kao da nije ništa ni bilo. Tokom dana sunčano i toplo. Organizatori su i ove godine spremili dosta vode na svakoj kontrolnoj tački, bilo je i kolača i drugih slatkih poslastica. Ja lično ništa ne mogu da zamerim.
Staza standardna, meni jako dobro poznata pa mi ni navigacija a ni opis staze nije potreban. Par crveno belih traka postavljenih na mesta gde im nije mesto su ipak nekima pomalo pomrsili račune.
Po prvi put na stazu krećem bez ičega, poneo sam samu flašicu od 0.33 litara sa vodom, učesničku knjižicu za overu prolazaka kontrolnih tačaka i zastavu koja je bila u najlonskoj futroli, nju sam poneo najviše zbog te futrole, u nju sam mogao staviti i učesničku knjižicu bez bojazni da će se od znoja ili vode raspasti.

Kao i uvek ponela me malo atmosfera na startu, 157 učesnika kada krene odjednom hoćeš nećeš naprave dobar štimung i svi mi pomalo brže krenemo nego što realno to trebamo i možemo.

Na nasipu malo pričam sa Deletom, posle revizione kontrolne tačke ga ostavljam i jurim ka Belom Blatu. Dalje idem sam, tek posle mlina društvo mi pravi Radojica iz Bele Crkve. Od Lukinog sela do cilja sam opet sam sa sobom. Vidim da sam brz, da mugu ispod 3.30 da uđem u cilj pa držim tempo kako bih ostvario cilj.

U cilju po Žigićevoj štoperici 3.28.58 ili tako nešto, uglavnom ispod tri i po sata. Ko bi rekao.

Carska bara 2018 rezultati

Adrijan mi se u međuvremenu javio, stigao je peti na maloj stazi i pošto je bio željan izazova prijavio se na takmičenje u orijentaciji gde sa Žigićem osvaja srebrnu medalju. Željko je takođe bio mnogo brži od očekivanja i stigao je sa velike staze ranije nego smo planirali. Krećemo za Bečej na sladoled, šteta ga je propustiti. Žigić me zove i obaveštava da sam i ja osvojio medalju, srebrnu na srednjojstazi u kategoriji veterana. Šteta što nisam znao to pre polaska za Bečej, propuštam dodelu medalja 🙁

Tešim se sladoledom u Bečeju gde ćemo ponovo biti već u nedelju 17. juna.

Izveštaj: Zoran V.

[lfh-gpx src=https://pozelizelju.org.rs/wp-content/uploads/2018/06/Carska-bara-Srednja-staza.gpx title=“Carska-bara“ color=orange width=3 ] ….[/lfh-gpx]