Šetajmo u prirodi uz čvarke i Deda Mraza

Šetajmo u prirodi
nedelja 8. decembar 2013. godine

Kako nam ne bi prošao vikend bez aktivnosti evo jedne ideje :

Okupljanje u nedelju 8. decembra do 08:30 kod fabrike Pionir.
Krećemo na pešačenje u pola 9, nemojte kasniti. Pešačimo uobičajenom trasom, asfaltnim putem pored prečistača, napuštamo asfalt, prelazimo na zapadnu obalu jezera izmedju 1. i 2. sektora, nastavljamo izmedju vikendica praćeni lavežom pasa (koji su vezani ili su u ogradjenom prostoru, dakle sve je bezbedno). Ponovo smo na brani, ovaj put izmedju 2. i 3. sektora jezera, praćeni pogledima „prinudno zadržanih“ na farmi Okružnog zatvora hitamo ka brani izmedju 3. i 4. sektora, ovaj put ne prelazimo nego nastavljamo putem uz obalu ka Ženskom štrandu. Na ovom delu nas verovatno niko neće primetiti, možda tek poneki zalutali pecaroš koji se nada da u jezeru još ima ribe.
Cilj naše akcije je kod drvenog igrališta u blizini Male gostione na Paliću.

Cela staza duga je oko 11 km, dakle umerenim tempom prelazimo je za 2 sata i 22 minuta, taman stižemo koji minut pre 11 na Palić kad tamo… iznenadjenje. Deda Mraz! Ako budete dobri možda dobijete i poklon!
U 11 sati počinje trka Deda Mrazeva, ko želi može da se priključi, potrebno je samo da ponese kapu ili kostim Deda Mraza i da istrči ili prepešači min. 600 metara tj. jedan krug na obeleženoj stazi.

Više detalja o trci : Trka Deda Mrazeva

Celo vreme vazduhom se širi opojan miris kome je teško odoleti. U pitanju je Drugi medjunarodni festival čvaraka, ali osim čvaraka biće i ostalih đakonija, ponesite samo malo para. A i ne morate, biće zabavno svakako!

Više detalja o Festivalu čvaraka : Festival čvaraka

Povratak sa Palića je autobusom, vozom tkzv. Ruskinjom, taksijem, može i peške. Ko stanuje na Paliću taj se ne mora ni vraćati za Suboticu.

Akciju osmislio i spreman je da je povede
Zoran Vukmanov
060 322 1215

Ostavite odgovor