Akcija iznenađenja 2021

      Komentari su isključeni na Akcija iznenađenja 2021

24. oktobar
Udruženje Poželi želju
Akcija iznenađenja
učesnika 77
vodič Zoran V.

Ovogodišnje izdanje „Akcije iznenađenja“ je kao i ranijih godina privuklo pažnju velikog broja članova pa sam posle kraćeg premišljanja odlučio da povedem 80-ak učesnika. Zbog velikog broja učesnika nisam želeo da rizikujem pa sam prvobitnu ideju za izbor lokacije za ovu akciju ostavio za neka druga vremena a u potrazi za nekom stazom koja bi zadovoljila kriterijume izbor je pao na stazu Rajac-Takovo.

Na Rajcu sam bio davno, ima tome više od deset godina, nedavno, u septembru smo na Rajcu trebali završiti pešačenje započeto na Divčibarama, no spletom okolnosti smo tada pešačenje završili u selu Ba pa na Rajac nismo stigli, Takovo je bila velika želja, nisam tamo bio nikada pa sam izborom staze ispunio najpre neke svoje želje.

U nedelju u pola 6 ujutro krenuli smo putem preko Bačke Topole i autoputa ka Ljigu, otuda dalje na Rajac. Put je protekao bez poteškoća, tajming je ispoštovan i u pola 10 smo bili na Rajcu spremni za polazak na pešačenje.

Početak staze je blaga uzbrdica, vrlo brzo smo svi postigli radnu temperaturu. Dalje je već bilo opušteno i lagano, staza najvećim delom prati kolski put nasut tucanikom, neke deonice su i asfaltirane.Dan je bio kao stvoren za pešačenje a ambijen t pravi jesenji, šarenilo boja je samo dodatno ulepšavalo celokupan ugođaj.

Napuštajući tucanik prešli smo u šumski deo staze, bilo je pomalo i blata, tek da ne bude da je sve suviše lako i jednostavno, usledio je još jedan blaži uspon pre silaska u selo Donji Branetići. Na početku asfalta kod nekadašnje prodavnice pravimo dužu pauzu, razmišljam koliki bi promet napravio vlasnik prodavnice da još uvek radi?

Završni deo je deonica od nekih 6 km po asfaltnom putu do Takova. Možda dosadniji deo ali jesenji kolorit boja je ulepšao i ovaj deo staze pa kilometri prolaze brzo i neosetno. Oko pola 4 smo svi u Takovu, imamo još dovoljno vremena da obiđemo spomenike u parku pre ulaska u naše autobuse i polaska za Suboticu.