Svetosavski izlet

      Komentari su isključeni na Svetosavski izlet

Umesto na Svetosavsku akciju PSD Poštara Milenko nas je poveo nekom svojom stazom, u stvari bila je to Svetosavska akcija od pre par godina, ovaj put bez snega, sa mnogo blata i lepim, sunčanim danom, gotovo nestvarnim za januar.

Iz Sremskih Karlovaca krenuli smo najpre ulicama ovog gradića u želji da dođemo do vidikovca, no, dobronamerni ljudi su nam skrenuli pažnju da vidikovac ne radi do kraja marta što sam ja i znao ali nisam obraćao pažnju da nas je MIlenko poveo tamo jer sam kao neko ko je bio samo učesnik bio opušten i nisam pratio trasu kretanja.
Krenuli smo ka koti Magareći breg odakle je lep pogled na Karlovce. Do tamo je još staza bila prohodna i bez blata, tek posle kreću muke, mnogo blata koje se lepi za obuću, nije bilo lako, meni posebno, za moje trenutno stanje možda je tempo bio malčice jači od mojih trenutnih mogućnosti pa sam do izlaska na asfaltni put bio među poslednjima u koloni.

Pauza kod manastira Velika Remeta je prijala, ponovni uspon do grebenskog asfaltnog puta je bio znatno lakši a u nastavku pešačenja ni staza uz sam put nije predstavljala veće poteškoće osim na delovima gde je bilo mnogo blata, posebno na nizbrdicama.

Od raskrsnice pod vrhom Astal dobro znanom maratonskom stazom ali u kontra smeru nastavili smo do planinarskog doma pod Glavicom gde su bili učesnici Svetosavske akcije. Mali problem je bila navodna nestašica piva, ali ko bi pomislio da će toliko pivopija da se sakupi u januaru.

Završili smo akciju na autobuskoj okretnici na Paragovu gde je naš prevoz, bus Sutravela došao po nas.

izbor fotografija sa ove akcije iz foto albuma Ivana W.

[embed-google-photos-album link=“https://photos.app.goo.gl/VjjVgYqDjX2f9wqL9″ mode=“carousel“]