Kad su dva i četiri jednako sedam

      Komentari su isključeni na Kad su dva i četiri jednako sedam

Nastavak pešačenja stazom „Šest jezera“ nastavljeno je danas, u subotu 5. januara. Ambijent gotovo identičan, sneg je ponovo počeo da pada pa je dobra cipela na nogama bila obavezan rekvizit. Na okretnici Radanovac nas petoro u isčekivanju autobusa. Bus stiže sa par minuta kašnjenja što može da znači da je putnika u njemu mnogo. Tako je i bilo, tridesetak učesnika izlazi iz malog busa, kako li su samo stali svi u njega?

Ne čekamo mnogo, krećemo. Planirani trek sam objavio pa su poneki, oni koji su počeli da koriste aplikaciju Viewranger spremni da prate zadatu trasu. Ipak, na nekim mestima menjam plan pa idemo nekim drugim stazama do Tresetišta. Temperatura je tu negde oko nule pa je i pauza kratka, ohladili smo se, moramo dalje. Ponovo malo menjam plan, idemo stazom kojom smo pre par dana pešačili na Novogodišnjem pešačenju. Ulazimo u šumu preko puta Čarobnjakove kule. Stazama kroz šumu izbijamo do krajnjih kuća Hajdukova. Prelazimo autoput preko nadvožnjaka, to je ujedno i trasa EPP E-7, na žalost neke oznake su otkidane ali neke ponosno stoje na svom mestu.

U centru Hajdukova ponudu za skraćenje staze malo ko koristi. Idemo dalje, najpre uz obalu Ludaškog jezera pa dalje biciklističkom stazom ka Paliću. Skrećemo u ulicu Slanog jezera pa uz kanal izbijamo do Palića. Peri dajem izjavu na jednoj klupi na obali Krvavog jezera gde je nastala i zajednička fotografija svih učesnika akcije a sam kraj je bio u centru Palića gde je većina sačekala autobus za grad.

Zaključaj: staza Šest jezera ima u stvari sedam jezera, jer je na trasi i Slano jezero koga istini za volju gotovo da i nema ali je bar ostala ulica sa tim nazivom.