Azimut u peščari

      Komentari su isključeni na Azimut u peščari

U nedelju 30. decembra u Subotičku peščaru došla je poveća grupa planinara i ljubitelja pešačenja iz Beograda na čelu sa vodičem Vladom Radivojevićem iz PD Azimut, Novi Beograd. Bila je ovo repriza njihove posete na Badnji dan prošle godine. Očigledno je da im se prošle godine dopala naša peščara pa su upriličili ponovni dolazak što je mene posebno obradovalo jer Vladu izuzetno cenim i kao vodiča i kao čoveka.

Za početnu tačku pešačenja i ove godine sam odabrao Makovu sedmicu. Ovaj put sam u planu imao povesti goste ka jezeru Tresetište stazom 5. Memorijala Mihajlo Kampoš koji smo organizovali krajem novembra, naravno uz neke sitne korekcije. Vremenske prilike su nam išle na ruku, iako je prognoza davala šanse kiši, u stvarnosti je to bilo u skladu sa već čuvenim „kad je vodič bio dobar i vreme će biti takvo“. Umesto kiše dobili smo na kratko i malo sunca, valjda srazmerno dobroti vodiča, ko će ga znati. Kako god, mislim da su svi uživali, i mi kao domaćini, i gosti kao grupa koja se vratila ponovo na mesto gde joj je prvi put bilo lepo. Iskreno se nadam da ćemo se družiti i dogodine.

Grupna fotografija u blizini Radanovca

Pešačili smo u skladu sa dogovorom oko 20 km, pešačenje smo završili takođe u skladu sa dogovorom oko 15.15 sati kako bi gosti imali vremena i za kraću posetu našem gradu. Da, sve je lako dogovoriti kada je ekipa složna kao što su ekipe Azimuta i Poželi želju. Hvala Vladi i ekipi na poseti, svima srećnu i uspešnu novu godinu i još puno ovakvih i sličnih akcija.