Budimska brda

Upcoming Events

Akcija „Vár a Mikulás“ na Budimskim brdima u organizaciji udruženja „Szigethalmi Teljesítménytúrázók Egyesülete“ bio je povod odlaska naše grupe koja je brojala 58 učesnika.
Prijave su odrađene kod kuće pa je polazak na jednu od tri staze, 4 km, 11 km i 20 km bio odmah po preuzimanju mapa i učesničkog lista. Već na startu se pojavio Deda Mraz sa kojim smo se mogli fotografisati.

foto: Horvat J.

Staze su vodile od restorana Szépjuhászné markiranim stazama ka izletištu Makkosmária pa dalje blagim usponom do lokacije Normafa koje je poznato ishodišno mesto za pešačenje, trail trčanje i druge aktivnosti po Budimskim brdima. Do vrha János-hegy smo se popeli stepeništem i tu su se staze od 11 km i 20 km razdvajale. János-hegy je četvrti vrh po visini na Budimskim brdima sa svojih 528 metara i najviši vrh grada Budimpešte. Na vrhu je impozantni vidikovac, toranj, uređen, održavan, na mene uvek ostavi poseban utisak.

Staza od 11 km se sa vrha spustila ka cilju, restoranu Szépjuhászné, dok je staza od 20 km nastavila goredolirajući trasom Tündér szikla, Ferenc-halom, Lipótmező i Hárs hegy do restorana Szépjuhászné akumulirajući 642 metra visinske razlike u usponu.

Posle pešačenja ostalo je malo vremena za kraći obilazak grada koji je u Božićnom ambijentu.

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Mikulas-20km   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

An exceptionnal trail trough ….

Video prikaz, autor Petar Kozma

Fotografije Melinda Babarci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *