Treking pod Subjelom

6. kolo Treking lige Srbije
20.08.2017.
Gostoljublje, Mionica, Kosjerić
organizator PSK Balkan, Beograd
broj učesnika 174

Učešće na 6. kolu TLS, mala staza koja od Gostoljublja vodi do vrha Subjel i nazad, dužina 11,5 km.
Na stazu sam poveo decu, učenike somborskih škola koje je na akciju poveo Strahinja marjanović koji je kao član Balkana imao radne obaveze na kolu treking lige.
Do podnožja Subjela, nepunih 3 km od starta ide se putem, najpre asfaltom posle tucanikom. Trudio sam se da tempo hodanja ne bude prejak ali da bude dovoljan da se osete čari trekinga. U podnožju je bila KT 5 od koje strma staza duga nepun kilometar sa oko 200 metara uspona vodi na sam vrh. Strmo, za nas ravničare pogotovo.

Uz malo muke izašli smo svi na vrh i odmah nastavili dalje nizbrdo, Ubrzo bivamo nagrađeni prelepim pogledima na okolne planine a još malo niže je sledeća KT sa bogatom okrepom. Ovde po dogovoru sledi rastanak sa decom. Njih će nastavnica sa još par odraslih planinara iz grupe dovesti do cilja, ja nastavljam sam u jačem tempu sa željom da preostalih 7 km pređem za manje od sat i 15 minuta i tako stazu prepešačim uazadatom vremenskom limitu od 3 sata.

Očekivao sam da ću do cilja manje više uglavnom hodati nizbrdo međutim prevario sam se, dobar deo puta od izaska na asfaltni put pa do KT 5 se hoda uzbrdicom. No, nisam se predavao i uspeo sam da držim dovolno jak tempo i u cilj ulazim u limitu.

Na kraju prilikom dodele medalja pobednicima i zahvalnica sponzorima od organizatora PSK Balkan i predsednice kluba Milanke Arsić dobijam zahvalnicu za moj doprinos razvoju trekinga u Srbiji. Divan gest, veliko hvala, bio sam više nego iznenađen i naravno obradovan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *