Svemu dođe kraj

Subotnjim kolom, Kupom Fruške gore, završena je ovogodišnja sezona Vojvođanske treking lige. Za mene značajan dan, završetkom ovog kola i praktično sam prestao biti na čelu lige.

Nešto više od trideset učesnika iz Subotice uz dvoje Mađara koji su neretko bili sa nama krenulo je autobusom ka Popovici u subotu ujutro sa željom da provedemo jedan lep dan na Fruškoj gori. Oni koji su se redovno takmičili imali su svoje dodatne motive da odbrane stečene pozicije i sakupljanjem što više bodova doprinesu da klub zadrži drugo mesto u generalnom plasmanu klubova. Ostali su već po svom nahođenju odabrali stazu za uživanje i ispunjenje svojih ciljeva.

KT 1 TV toranj

KT 1 TV toranj

Ja sam, nakon otvaranja poslednjeg kola i odlaska učesnika na stazu krenuo u društvu Borisa i Ace na kratku stazu sa željom i ciljem da negde pre 13 časova budemo kod Vage i tamo sačekamo prvoplasirane na velikoj stazi jer je procena bila da će oni za nešto oko 4 sata preći 43,7 km. Nismo morali mnogo da žurimo, priuštili smo sebi i pauzu za čaj kod Info centra NP Fruška gora na Iriškom vencu.

Poznate staze Fruškogorskog maratona

Poznate staze Fruškogorskog maratona

Negde pre 13 časova stigli smo do Vage i baš u tom momentu protrčao je prvoplasirani Uglješa Nikolić koga nismo uspeli ni snimiti 🙁 Ubrzo za njim su prošli i drugoplasirani Milan Vekić i trećeplasirani Dragan Ćirić. Između njih su prolazili i učesnici srednje staze.

Staza od izvora Zvečan ka Vagi

Staza od izvora Zvečan ka Vagi

Nastavili smo ka planinarskom domu Železničara, cilju sve tri staze. Po planu je usledilo proglašenje pobednika na sve tri staze Kupa Fruške gore a zatim i podela pehara i medalja za najvernije učesnike Vojvođanske treking lige. Pehare su dobili učesnici sa svih 8 nastupa u ovogodišnjim kolima, veliku srebrnu medalju dobili su učesnici sa 7 učešća dok su malu bronzanu medalju dobili učesnici sa 6 učešća. Sudeći po sreći na njihovim licima svi su bili više nego zadovoljni.

Grabimo ka cilju

Grabimo ka cilju

Dok su se čekali preostali učesnici sa staze sabirali su se osvojeni bodovi onih najboljih učenika da bi negde oko 15 časova usledila i dodela pehara za najbolje u muškoj a nešto kasnije i u ženskoj konkurenciji za ovu sezonu. Pehari su sasvim sigurno završili u rukama najboljih ove godine, posebno sam bio srećan što su u ženskoj konkurenciji sve tri devojke iz Subotice.

Na kraju, srećan sam što više nisam direktor Lige, ma ne srećan nego presrećan.  Goran će siguran sam biti još bolji od mene a ja ću se potruditi da učešćem i animiranjem drugih i dalje budem deo Vojvođanske treking lige.

Poklon od bračnog para Plechl iz Mađarske

Poklon od bračnog para Plechl iz Mađarske

Aca paparaco je bio moja desna ruka u subotu sa zadatkom da svoj fotoaparat koristi što je više moguće, njegov rezultat je ovde

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *