U tom Somboru

Ne zapisujem više ovde svoje impresije sa svake akcije od ove godine.  Nisam imao nameru da sa nedeljne akcije napišem ništa više od statističkog izveštaja koji  dostavljam planinarskom klubu ali…

Da ne bude da iza nas i naših aktivnosti ne ostaje pisani trag kako je to moglo da se čuje na godišnjoj skupštini kluba (uzgred to zaista nije ni blizu istini) ipak sam odlučio da napišem nekoliko redova.

Akcija je zamišljena kao alternativa našim vikend pešačenjima okolinom Subotice. Sombor nije daleko, postoji dobra železnička veza, tek satićak vožnje udobnom „ruskinjom“ za nekih 360 dinara tamo-nazad. Treba li još nešto?

Bez brige oko brojnog stanja, troškova, potpuno opušten po pitanju staze (to sam prepustio domaćinima, članovima ŽPK Dr Radivoj Simonović) gotovo sam se osećao kao tehnološki višak na akciji. Još kada sam svoj fotoaparat predao Peri (Petar Kozma) u ruke zaista sam sebi ličio na onu „ni brige ni pameti“.

Na stanici se okupio poveći broj zainteresovanih za ovu akciju, iskreno nisam očekivao da će nas biti preko 40. U Somboru nas osim Ljube koji će biti naš domaćin i vodič sačekuje i Slavica sa poklon iznenađenjem za svakog učesnika. U centru grada nam se priključuje i poveća grupa somborskih planinara.

Lep dan kao nagoveštaj skorog dolaska proleća, „moj mozak na paši“ staza čas u gradskoj zoni, čas uz kanal, čas na bregu koji dobi ime po nekom Lazi o kome niko ništa ne zna i sve to u šarenolikom, vese,om i zabavnom društvu 60-ak planinara od 7 (Andrej) pa do nešto više od 77 (koliko ih je sakupio Ilija, naš najstariji član). Dokaz da za sve ima mesta i da su svi dobro došli.

Nakon 20-ak kilometara ponovo smo u centru, imamo do polaska voza sasvim dovoljno vremena. Pauzu od satićak vremena sam iskoristio za posetu biciklističkom kampu Long Tour u centru Sombora koji uskoro treba da započne sa radom i čije otvaranje i sam nestrpljivo očekujem.

Nešto pre 17 sati „ruskinja“ koja je sada „puna ko brod“ nas vraća umorne i zadovoljne u Suboticu.

Trasa nedeljnog pešačenja

Nešto veći broj fotografija koje je Pera zabeležio koristeći moj fotoaparat su u fotoalbumu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *