Nešto za kraj

Iako do kraja godine ima deset dana sa ovom današnjom akcijom zaključujem 2014. godinu iz ugla planinarskih aktivnosti. Vala i mnogo je kakva je godina bila. Loša da lošija biti ne može.

Za kraj sam odabrao pešačenje sa decom, članovima eko-planinarske sekcije OŠ Đuro Salaj. Bilo je i nekih drugih ideja, ideja bar uvek ima, bilo je i nekih drugih ponuda, njih retko kada ima, ali ja sam ipak od reči, obećanja retko kada ne ispunim.

markacija

Pešačenje smo započeli nakon „udobne“ vožnje iz centra grada do Makove sedmice, nas 30-ak u kombiju za 12 osoba. Brže bolje da bi se protegnuli krenuli smo iz centra Makove sedmice ka šumi, pa dalje šumskim putevima i stazama ka Tresetištu gde smo, gde čuda stigli tačno u 11 sati baš onako kako sam i najavio na polasku. Pola sata pauze, vetar ovde jako duva, prolazeći kroz šumu to se nije ni malo osetilo.

IMG_2721

Prateći zelena srca u žutom krugu nastavljamo dalje. Deca pomalo umorna ali i dalje živahna i spremna na nove izazove u vidu uspona na peščanu dinu u jednom od nekoliko nekadašnjih majdana peska. Iako je kalendarski zima zakucala na vrata napolju ambijent sve više podseća na kraj marta i buđenje proleća. Sve je naopako ove godine.

Akciju završavamo tamo gde smo je i započeli, nakon 21 pređenog kilometra. Oni stariji su stigli na autobus u 13:45, naravno i taj je bio sa 12 sedišta. Oni mlađi su čekali  sledeći, onaj u 14:30 kako je po planu i bilo predviđeno. Naravno da je i taj bio sa 12 sedišta. Ja sam krenuo peške ka gradu. Negde kod škole „Majšanski put“ sam sačekao autobus, nekako se ugurao u njega i prevezao se do centra grada gde sam sačekao autobus za Palić. Kako je bilo neobično ući u normalan, veliki autobus.

DSC_0045[1]

Beše ovo poslednja priča ove godine. Kratka i nikakva kao i ova godina. Nikad lošija.

Nekoliko fotografija su u mom albumu

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *