Loading Events

« All Events

Akcija iznenađenja

24 oktobra @ 05:15 - 21:15

2000RSD
Jednodnevna akcija koja je u godišnjem planu trebala biti u novembru ali nekada ne bude onako kako poželite nego kako mora i može biti.
naziv akcije
Akcija iznenađenja
vodič
Zoran Vukmanov, tel. 060-322-1215
datum
24. oktobar 2021. godine (nedelja)
prevozno sredstvo
Autobus Sutravela sa 60 mesta
vreme i mesto polaska
05.20 h, parking kod bazena na Prozivci, 5.30 h parking kod željezničke stanice
trasa putovanja
Magistralni, regionalni i autoputevi, od svega ponešto
opis akcije
Po dolasku (a kada će to biti videćemo) krećemo na pešačenje stazom preko nekoliko vrhova, rečica, potočića…sa lepim pogledima, šumama, kulturno-istorijskim spomenicima iz bliže i nešto dalje prošlosti, možda naletimo i na neku kafanu, prodavnicu… ipak ponesite dovoljno vode, ponešto hrane, obuću i odeću za planinarenje a ne za šetnju korzom, štapovi mogu ali i ne moraju, staze su nemarkirane ali prohodne, delom su to seoski, lokalni putevi i puteljci, prelazimo rečne i potočne  tokove…
Kao što sam već naznačio dužina između 18 i 20 km, početak valovit sa par kratkih uspona i silazaka, smenjuju se šume i čistine sa pogledima, poslednja trećina staze gotovo ravna pa će finiš biti lagan…
neophodna oprema
Odeća I obuća prilagođena vremenskim uslovima na dan održavanja akcije, nadamo se lepom, suvom vremenu (obećavam, biću dobar).
Planinarske cipele, štapovi, zaštita od kiše (nikada se ne zna, hoće meteorolozi da pogreše u prognozi), osnovni set prve pomoći (zlu ne trebalo), rezervna odeća i obuća (može da ostane u  busu, za preobuku na kraju akcije)
hrana, piće i ostale potrepštine
Hrana i voda iz ranca (svog ili ako imate nekoga da vam nosi stvari možete i iz tuđeg). Ponesite sve ono što vam treba za jedan dan boravka u prirodi. Opciono, na kraju akcije potražićemo prodavnicu, kafanu…ili ćemo zastati kod prve na kuju naiđemo kada krenemo autobusom kući ili ako budemo raspoloženi na samoj stazi pa ćemo zvati bus po nas… sve opcije su otvorene
vreme povratka u Suboticu
U nedelju do 21 h maksimalno, zavisi od mnogo čega, na primer koliko ćemo držati tempo hodanja na stazi, koliko ćemo se zadržati u kafani ako na istu naiđemo, da li ćemo imati jednu ili dve pauze usput, ima dosta faktora koji utiču ali svakako je plan da se do 21 h bude u Subotici.
Mesto dolaska parking kod željezničke stanice odnosno bazen na Prozivci.
troškovi akcije
Jedinstvena cena 2000 dinara, za sve kategorije učesnika, članove udruženja.
Plaćanje akontacije od 1000 dinara je obavezno (da ne bude posle problema)
napomene
Svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost!
Organizator je oslobođen odgovornosti za nastale povrede, gubitak stvari i imovine učesnika.
Vodič zadržava pravo izmena plana u slučaju loših vremenskih uslova ili nepredviđenih okolnosti!
Za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja (Zakon o turizmu R Srbije, 2019)
Na akciji možete učestvovati samo ako ste član udruženja. Pristupnicu za učlanjenje možete naći na našem sajtu.
Ukoliko iz bilo kog razloga ne možete prisustvovati akciji a prijavili ste u obavezi ste da što pre a najkasnije 7 dana pre održavanja akcije otkažete vaše učešće. U protivnom dužni ste da nađete zamenu ili da nadoknadite troškove nastale vašim odustajanjem.
prijave
Prijave preko formulara do popune mesta. Mesto na spisku se potvrđuje uplatom akontacije od 1000 dinara!
uplate i akontacija
Iznos akontacije od 1000 dinara se može platiti na račun udruženja 325-9500600031335-38 kod Vojvođanske banke (svrha plaćanja Akcija iznenađenja, poziv na broj 2410), ili gotovinski u dogovoru sa vodičem.

Details

Date:
24 oktobra
Time:
05:15 - 21:15
Cost:
2000RSD
Event Category:

Organizers

Udruženje Poželi želju
Zoran Vukmanov

Venue

nepoznato