Od mosta do mosta

Seriju „zimskih“ akcija u pravom prolećnom ambijentu nastavio sam u subotu ponovnim učestvovanjem na akciji „A híd túl messze van …“, pešačenju od grada Makó do Segedina (Szeged). Nemam običaj u poslednje vreme da ponavljam akcije, no ovaj put nisam imao drugi izbor. Prvobitna ideja da se krene na stazu dugu 60 km je otpala, više je razloga za to, počev od smeštaja pre i posle akcije pa nadalje. Dakle prekršio sam neka svoja pravila i ponovo krenuo na 30 km uz jednu razliku, ovaj put idem sam i pokušaću da što pre savladam stazu. Kako je bilo prošle godine može se pročitati ovde

DSC00107

Nije se mnogo menjalo u organizaciji u odnosu na prošlu godinu. Prijave su sada u holu gimnazije József Attila u Makou a ne u jednoj od učionica. Druga izmena je da nas nisu puštali na stazu pre 11 časova, zvaničnog vremena objavljenog i u pozivnom pismu. Srećom sam došao među prvima u školu, dobio startni broj 151 (prvi u nizu za one koji idu na 30 km) i čekao vreme za start. Imao sam zaista sreće jer se posle pola 11 stvorila velika gužva za prijavnim stolom, a znajući koliko „brzo“ rade ljudi koji su zaduženi za prijave mislim da ne bi ni do 12 sati došao na red da sam kasnije stigao.

DSC00119

Tačno u 11 sati smo krenuli, prvi sam izašao iz hola škole, staza mi je bila poznata od prošle godine pa sam odmah nametnuo jak tempo. Tek na prelasku mosta me zaobilaze dva trkača. Kod početka nasipa srećem dvoje učesnika, hm, oni su izgleda kolima prevezeni dovde. A fer plej?

Pešačenje po nasipu zaista ne pruža neka uzbuđenja, vremenski uslovi su srećom dobri, meka podloga obrasla travom, sa jako malo blata, dobro je da sam krenuo u patikama. U svakom kilometru trčuim po 300-400 metara, ostalo hodam brzim tempom. Za prvih sat vremena sam prešao skoro 8 km. Do kontrolne tačke koja je na 14 km sam stigao za malo više od 2 sata jer sam kasnije samo hodao. Trčanje je ipak prevelik zalogaj za mene.

Picture 006

Jedna čokoladica i vruć čaj na kontrolnoj tački uz overu knjižice, svega 3 minuta stajanja i već sam ponovo na nasipu. Odbrojavam kilometre, sve više trkača me pretiče, od pešaka gotovo niko nije bio brži od mene. Staza celo vreme ide nasipom uz reku Maroš. Kod ušća reke u Tisu nastavljamo delom asfaltiranim nasipom prema mostu Bertalan híd. Još malo pa cilj.

Prelazak mosta preko reke Tise, skretanje u pravcu cilja i tu sam. po mom merenju 31,5 km za 4 sata i 59 minuta. Cilj je ispunjen. Pasulj i čaj na cilju u neograničenim količinama, presvlačenje pa polazak kući. Još jedna akcija je iza mene.

Picture 005

 

Do ostvarenja dugo očekivanog cilja ostalo je još samo malo. Jubilarni 10.000 km se jako prilbližio. Ko zna, možda već narednog vikenda.

Mapa staze : A híd túl messze van … 30km

Fotografije u fotoalbumu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *